Kapiteinskoor in Kampen

Het Kapiteinskoor geweldig in Kampen

Het Kapiteinskoor bracht een fantastisch optreden tijdens het Sail evenement in de Hanzestad Kampen. Met hun mooie stemmen en maritieme liederen wisten ze het publiek mee te slepen naar de woeste zeeën en avontuurlijke reizen.

Tijdens dit evenement : Sail Kampen”, waren meerdere koren uitgenodigd maar de heren Kapiteins vormen wel een uitzondering. Zowel de aankleding als de muziekkeuze. Het optreden begon met het altijd indrukwekkende “Stuurman, de trossen los”. De sfeer zat er meteen goed in en na het openingsnummer werd ingezet met wat meer bekende liedjes waardoor het publiek alleen maar enthousiaster werd.

Ook de solo partijen werden met volle overgave en enthousiasme gebracht en dat kon je merken aan het publiek. Het repertoire van het Kapiteinskoor was divers en boeiend, variërend van opzwepende shanty’s tot bekende evergreens. Elk lied vertelde een verhaal van avontuur, liefde voor de zee en de uitdagingen van het zeemansbestaan. Het publiek werd meegenomen op een reis over de wereldzeeën, terwijl de kapiteins met passie en overgave zongen.

Het hoogtepunt van het optreden was ongetwijfeld toen het Kapiteinskoor een aantal bekende nummers ten gehore bracht, waaronder “Aan de Amsterdamse grachten” en “De Jordaanmedley”. Het publiek werd uitgedaagd om luidkeels mee te zingen, wat resulteerde in een oorverdovend koor van stemmen dat over de haven galmde.

Al met al was het optreden van het Kapiteinskoor tijdens het Sail evenement in Hanzestad Kampen een groot succes. En natuurlijk kwam ook het ‘zakdoekjes’-nummer om de hoek meekijken, ahem zingen. Jan Slot had weer de nodige zakdoekjes uitgedeeld en dirigent Frits legde het publiek uit dat er niet gezwaaid mocht worden vòòr de Kapiteins dat deden. Dat het publiek enthousiast meezwaaide met het volgende nummer: “Twee armen en een zoen”, was een koddig gezicht.

Met hun aanstekelijke enthousiasme, meeslepende muziek en interactie met het publiek wisten de Kapiteins een onvergetelijke ervaring te creëren voor alle aanwezigen.

Scroll naar boven