Kapiteins succesvol bij Lambert Melisz

Kapiteinskoor succesvol in gastvrij zorgcentrum

Lambert Melisz in Westzaan

Het Kapiteinskoor uit Zaandam is wel vaker te gast in Zorgcentrum Lambert Melisz in het pittoreske Westzaan. Deze keer ook op de vroegere Koninginnedag, 30 april. Bij aankomst werden de leden van het Kapiteinskoor hartelijk verwelkomd door het personeel van het zorgcentrum, die gezorgd hadden voor een gezellige setting in de recreatieruimte. Stoelen waren netjes opgesteld en er hing een sfeer van opwinding en anticipatie in de lucht.

Diverse Kapiteins waren al vroeg aanwezig voor een lekkere kop koffie. Bewoners van dit zorgcentrum waren ook al in de zaal aanwezig en je kon de spanning merken onder de bewoners. Zij verwachten een leuke gezellige middag. Afspraak was om 14.00 uur te beginnen.

De Kapiteins die in hun kenmerkende kleding compleet met karakteristieke Kapiteinspet, straalden een authentieke maritieme sfeer uit. Zodra de eerste noten klonken, was de aandacht van het publiek volledig gevangen. En de eerste noten waren natuurlijk van “Stuurman, de trossen los”. Het liedje wat altijd een openingsnummer is. Het repertoire van het Kapiteinskoor was divers en sprankelend. Van bekende klassiekers zoals “Aan de Amsterdamse grachten” tot aan de “Jordaan-medley” elk nummer werd met passie en overgave gezongen. De krachtige stemmen van de zangers vulden de ruimte en brachten de liederen tot leven.

Tussen de nummers door zorgde het Kapiteinskoor voor interactie met het publiek. Ze moedigden de bewoners aan om mee te zingen, en mee te klappen. De solisten van deze middag, Johan, Bob, André, Jaap en Toon waren op dreef. Zij betrokken de bewoners bij de teksten. Het was hartverwarmend om te zien hoe de bewoners genoten van deze kleine momenten van vreugde en verbondenheid.

Na afloop van het optreden ontvingen de leden van het Kapiteinskoor een luid applaus en dankbaarheid. Het was duidelijk dat ze niet alleen muziek hadden gebracht, maar ook vreugde, troost en gemeenschapszin. Marion, de dame die alles vooraf georganiseerd had, meldde nog dat het voor de zoveelste keer een fijne middag was geweest en nodigde het koor uit om volgend jaar weer te komen.

Scroll naar boven