Kapiteins bij Swaensborch

Kapiteins in Monnickendam bij zorgcentrum Swaensborch

Het optreden van het Kapiteinskoor in zorgcentrum Swaensborch in Monnickendam was een groot succes. De sfeer was levendig en opgewekt toen de leden van het koor binnenkwamen. De bewoners van het zorgcentrum waren duidelijk verheugd over het vooruitzicht van een middag vol muziek en entertainment.

 

Het Kapiteinskoor bracht een gevarieerd repertoire ten gehore, bestaande uit bekende zeemansliederen, Nederlandstalige klassiekers en meezingers. Uiteraard werd begonnen met de vaste opening: “Stuurman, de trossen los”. De krachtige stemmen van de koorleden vulden de ruimte en zorgden voor een opgewekte atmosfeer. Sommige bewoners zongen zelfs mee en anderen wiegden zachtjes mee op de maat van de muziek.

Naast de muzikale optredens was er ook ruimte voor interactie tussen het koor en het publiek. Dat werd gerealiseerd door de solisten die heel duidelijk de bewoners betrokken bij het optreden, wat zorgde voor een ontspannen sfeer. Alleen Wim Sluijter kreeg een lichte vermaning van dirigent Frits. Hij was wel èrg amoureus met één van de aanwezige dames bij het zingen van zijn solo “Nooit zal ik je meer verlaten”. Het was duidelijk te zien dat zowel de bewoners als de leden van het Kapiteinskoor genoten van het samenzijn.

Al met al was het optreden van het Kapiteinskoor in zorgcentrum Swaensborch een hartverwarmende ervaring voor alle aanwezigen. Het bracht vreugde en verbondenheid en liet zien hoe muziek mensen kan verenigen en geluk kan brengen, zelfs in een zorginstelling.

Scroll naar boven